Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Worthing Crematorium (UK) stapt als eerste ter wereld over op groene waterstof voor crematie

donderdag 30 mei 2024

Worthing Crematorium in het Verenigd Koninkrijk is het eerste ter wereld dat groene waterstofenergie test voor crematie. Dit baanbrekende project, Worthing HyCrem, houdt in dat een van de drie crematieovens vier weken lang uitsluitend wordt aangedreven door groene waterstof, geproduceerd met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Dit proces stoot geen koolstofemissies uit, in tegenstelling tot aardgas.

De gemeente Worthing heeft ambitieuze klimaatdoelen en wil tegen 2030 koolstofneutraal zijn. Crematoria zijn energie-intensief en hebben vaak een grote koolstofvoetafdruk. Dit project kan laten zien hoe de uitstoot bij crematoria aanzienlijk kan worden verminderd.

De proef wordt ondersteund door een subsidie van £1.168.500 van het Department for Energy Security and Net Zero en omvat samenwerking met verschillende partners, waaronder FT Pipeline Systems en de Universiteit van Brighton. Deze laatste zal de luchtkwaliteit monitoren om de effecten van de waterstofverbranding te evalueren.

Het succes van dit project kan belangrijke inzichten bieden voor Nederlandse uitvaartondernemers die op zoek zijn naar duurzame en milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele crematieprocessen.

Het HyCrem-project is al meer dan een jaar in ontwikkeling en is een gezamenlijke inspanning, waarbij FT Pipeline Systems optreedt als hoofdpartner van de Worthing Borough Council. DFW Europe, Net Zero Associates, Ricardo-AEA, PJ Combustion Solutions, Abbott Risk Consulting, Safety Monitors en GeoPura zijn ook allemaal bij het project betrokken.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder