Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2024

vrijdag 31 mei 2024

Altijd al eens een kijkje willen nemen bij ons uitvaartcentrum / crematorium?

Kom dan naar de open middag van Uitvaartcentrum Oost Groningen aan de Acacialaan 61 in Winschoten.

Op zaterdag 22 juni 2024 van 13.00 uur tot 16.30 uur staan onze deuren voor u open.

Lees verder


vrijdag 31 mei 2024

Subsidie opknappen mortuarium Slagharen

De gemeente Hardenberg stelt 25.000 euro beschikbaar om mortuarium het Hazepad te laten opknappen. Het is maar een fractie van wat nodig is om het mortuarium volledig om te bouwen tot een duurzaam en modern uitvaartcentrum.

Lees verder


donderdag 30 mei 2024

Een nieuw trend in dankbetuigingen: De digitale herinnering

In de uitvaartbranche is een opmerkelijke verschuiving gaande in de manier waarop we dankbaarheid en herinneringen delen. Traditionele dankbetuigingen in de vorm van kaarten en toespraken maken (soms) plaats voor een nog meer persoonlijke, interactieve benadering: digitale herinneringen. Deze nieuwe vorm van dankbetuiging biedt een unieke gelegenheid om de liefdevolle herinneringen aan een dierbare te eren en te delen op een eigentijdse manier.

Lees verder


donderdag 30 mei 2024

Gemeenteraad Maassluis akkoord met overname Crematorium De Dijk

De Raad gaf gisteravond akkoord op de overdracht van crematorium De Dijk, het overnamebedrag en het aantrekken van nieuw personeel (2,5 FTE). Dat betekent dat de gemeente per 1 juni a.s. de boedel, de crematieoven en de dienstverlening overneemt van het crematorium. De huurders hebben hiervoor een compensatie gekregen. De gemeente had al de Aula onder haar hoede. Met het overnemen van de inboedel en de crematieoven is nu de gehele dienstverlening in handen van de gemeente.

Lees verder


donderdag 30 mei 2024

Worthing Crematorium (UK) stapt als eerste ter wereld over op groene waterstof voor crematie

Worthing Crematorium in het Verenigd Koninkrijk is het eerste ter wereld dat groene waterstofenergie test voor crematie. Dit baanbrekende project, Worthing HyCrem, houdt in dat een van de drie crematieovens vier weken lang uitsluitend wordt aangedreven door groene waterstof, geproduceerd met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Dit proces stoot geen koolstofemissies uit, in tegenstelling tot aardgas.

Lees verder


woensdag 29 mei 2024

Ruimen urnengraf wordt goedkoper

De gemeente Buren hanteerde voor het ruimen van een urnengraf altijd hetzelfde tarief als voor een regulier graf. Maar daar komt verandering in, want het kost veel minder tijd om een urnengraf te ruimen.

Lees verder


woensdag 29 mei 2024

Gemeentelijke Begraafplaatsen en Crematorium Essenhof Organiseren Open Dag 2024

Gemeentelijke Begraafplaatsen en Crematorium Essenhof nodigen u van harte uit voor de Open Dag op zaterdag 1 juni 2024 van 11.00 tot 16.30 uur. De locatie van dit evenement is Nassauweg 200, 3314 JR Dordrecht.

Lees verder


dinsdag 28 mei 2024

Oorlogsgravenstichting dankt Consul Amsterdam met zilveren speld

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Amsterdam ontving Kees Meilink op vrijdag 24 mei een zilveren erespeld uit handen van Lisette Mattaar, directeur van de Oorlogsgravenstichting. Voor de gemeente Amsterdam was portefeuillehouder Jan-Bert Vroege namens de burgemeester aanwezig. Hij installeerde de nieuwe consuls door het mede ondertekenen van hun aanstellingsovereenkomst.

Lees verder


maandag 27 mei 2024

Duurzame optie: Loop Living Cocoon™ ook geschikt voor cremeren

De Loop Living Cocoon™ is de eerste en enige levende doodkist ter wereld en onderdeel van een nieuwe generatie uitvaartproducten die de aarde verrijken. De duurzame uitvaartkist wordt gemaakt van upcycled hennep en mycelium, het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen. Behalve voor begraven, is de zachte, aaibare Cocoon ook geschikt bevonden voor cremeren.

Lees verder


vrijdag 24 mei 2024

Van Der Lans & Busscher: Memorabel staatsievervoer

Het rouwvervoer op de dag van de uitvaart, tijdens dit dierbare moment maken wij het verschil. Elke meter draagt een gewicht van geborgenheid en respect voor de meest beladen momenten van het leven. We zorgen dat alles precies zo is, zoals het zou moeten zijn. Onze experts zijn getraind voor diverse situaties, en geen detail wordt aan het toeval overgelaten. Wij verzorgen elke rit met persoonlijke aandacht en precisie. Want er is maar één laatste rit, en wij weten hoe belangrijk die is.

Lees verder


maandag 20 mei 2024

Ellen van Gils-Veen Vereeuwigt Verhaal van Haar Zoon in Nieuw Boek

Het levensverhaal van Ellen van Gils-Veen uit Apeldoorn en haar zoon Pepijn is deze week gepubliceerd in het boek Het zal je kind maar zijn. In dit boek delen 27 ouders hun verhalen over het verlies van hun kinderen door drugsgebruik. Pepijn overleed op 11 augustus 2020.

Lees verder


donderdag 16 mei 2024

Transformatie Crematorium Zaanstad - deel 3

In de videoreeks ‘Transformatie Crematorium Zaanstad’ nemen we u aan de hand van verschillende thema’s mee in de renovatie. In de vorige video introduceerden we het biofilisch design van het gebouw. In aflevering 3 deelt Hiroki Matsuura, CEO van landschapsarchitectenbureau MADMA, zijn inzichten over de integratie van groen in het ontwerp. Hiroki vertelt onder meer over de verschillende tuinen rondom het pand, die straks ook kunnen worden betrokken bij een ceremonie. Ook bespreekt hij hoe de bestaande beplanting wordt hergebruikt in het ontwerp.

Lees verder


donderdag 16 mei 2024

Minister Hugo de Jonge beantwoordt vragen over herziening Wet op de lijkbezorging en resomeren

Minister Hugo de Jonge heeft vragen van Tweede Kamerlid Wim Meulenkamp over de herziening van de Wet op de lijkbezorging en resomeren beantwoord. Hij bevestigt de urgentie om resomeren (alkalische hydrolyse) wettelijk mogelijk te maken, maar benadrukt dat een gedoogconstructie niet mogelijk is. Het wetgevingsproces moet zorgvuldig verlopen om rechtszekerheid en rechtsgelijkheid te waarborgen, ondanks de complexiteit en tijdsduur van de noodzakelijke onderzoeken en regelgeving. De modernisering van de wet wordt met prioriteit voorbereid, maar zal naar verwachting niet voor 1 januari 2025 in werking treden.
Lees hier de vragen en antwoorden.

Lees verder


donderdag 16 mei 2024

Crematoria Twente klaar voor resomeren bij wetswijziging

Crematoria Twente heeft de Vlaamse expert Tom Wustenberghs aangetrokken, bekend om zijn proef met het oplossen van lichamen in een vloeistof (resomeren) in Vlaanderen. Dit zou Twente kunnen helpen bij de invoering van resomeren, afhankelijk van de nieuwe wet op lijkbezorging.

Lees verder


maandag 13 mei 2024

Beeldmakers op De Nieuwe Ooster

Op begraafplaats De Nieuwe Ooster in de Amsterdamse Watergraafmeer liggen veel beeldmakers begraven. Fotografen als Jacob Olie, Georg Breitner en Cas Oorthuys, maar ook tekenaars, beeldhouwers en schilders vonden er hun laatste rustplaats. Zondag 26 mei bespreekt dichter en presentator Jos van Hest leven en werk van tekenaar / schrijver Peter van Straaten bij diens graf.

Lees verder


maandag 13 mei 2024

Innovatieve rouwmeter voor kinderen

Lonneke Lenferink, wetenschapper uit Enschede, introduceert een uniek instrument om rouw bij kinderen te meten: de rouwmeter. Kinderen die een dierbare verliezen, worden vaak over het hoofd gezien.

Lees verder


vrijdag 10 mei 2024

Vrijwilligers gezocht voor onderhoud begraafplaats Wijbosch

De begraafplaats in Wijbosch doet een beroep op gemeenschapszin en vrijgevigheid door vrijwilligers te zoeken voor het onderhoud van hun gronden.

Lees verder


woensdag 8 mei 2024

Graf Zeeuwse oorlogsheld niet geruimd

De gemeenteraad van Terneuzen wil dat het graf van oorlogsheld Levinus Scheele in Zaanslag behouden blijft voor de toekomst. Daarnaast moet het graf weer worden hersteld in de oude staat. De geplande ruiming van het graf gaat voorlopig niet door

Lees verder


maandag 6 mei 2024

Verzoek heropening familiegraf Canneman Scheveningen

Het bestuur van begraafplaats Ter Navolging uit Scheveningen heeft het verzoek gekregen van de Stichting Familie Canneman tot heropening van het ‘ten eeuwige dage gesloten graf nr.5'.

Lees verder


Print deze pagina