Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2024

donderdag 22 augustus 2024

Nieuwe cao uitvaartbranche online

De nieuwe cao voor de uitvaartbranche kunt u vanaf nu bekijken. De cao is met terugwerkende kracht geldig voor de periode: 1 maart 2024 tot en met 31 december 2025

Lees verder


donderdag 22 augustus 2024

Grote natuurbegraafplaats in Hoek van Holland

De Raad van State heeft het licht op groen gezet voor de aanleg van een grote natuurbegraafplaats in de Oranjebuitenpolder en de Bonnenpolder tussen Hoek van Holland en Maassluis. Op de natuurbegraafplaats, die naar verwachting in 2026 in gebruik wordt genomen, is plek voor 10.000 graven.

Lees verder


maandag 19 augustus 2024

Bereikbaarheid Natuurbegraafplaats i.v.m. wegwerkzaamheden N275

Tussen 19 augustus en 15 september vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Provincialeweg N275 tussen Blerick en Maasbree. Helaas ondervindt u hier hinder van als u de Natuurbegraafplaats wil bezoeken.

Lees verder


vrijdag 16 augustus 2024

Wie bedenkt alternatief herinneringsboek crematoria

In 2007 werd het herinneringsboek van crematorium Zegestede in gebruik genomen. Maar sinds maart van dit jaar is het boek vol. Ook het herinneringsboek van crematorium Zoomstede is nagenoeg vol en daarom zoekt het crematorium naar een alternatief voor het herinneringsboek.

Lees verder


woensdag 14 augustus 2024

Rondleiding per golfkar op Joodse begraafplaats Muiderberg

Op 11 september worden drie gratis rondleidingen per golfkar aangeboden op de Joodse begraafplaats in Muiderberg. De ritten, die elk ongeveer twee uur duren, starten om 10.00, 12.30 en 15.00 uur.

Lees verder


maandag 12 augustus 2024

Spreekuur kan niet doorgaan door nachtelijke schouw

Er is de laatste tijd veel discussie over de nachtelijke schouw in vooral verzorgingshuizen. Het gebeurt vaak dat de schouw bij ‘verwacht overlijden’ in de nacht, naar de volgende morgen wordt verplaatst. Een huisarts laat in een ingezonden reactie weten dat er door de recente publicaties over de schouw, nu onmiddellijk geschouwd moet worden in de nacht. Daardoor kan de huisarts ’s morgens vaak geen spreekuur meer houden.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2024

Anti-diefstal rolstoel begraafplaats Winterswijk

De rolstoel bij de ingang van de Algemene begraafplaats in Winterswijk wordt nog wel eens gestolen of vernield. De gemeente besloot daarom om geen nieuwe meer terug te plaatsen, maar dankzij inzet van de vrijwilligers van de WUh, kunnen mensen die moeilijk ter been zijn toch weer gebruik maken van een rolstoel.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2024

Nieuw initiatief biedt troost op begraafplaats

In Winterswijk wordt een nieuw initiatief gestart om troost en gezelschap te bieden op de algemene begraafplaats. Onder de naam "Bakkie Troost" zoekt de WUh, in samenwerking met de werkgroep eenzaamheid van de Gemeente Winterswijk, vrijwilligers die bereid zijn in gesprek te gaan met bezoekers die worstelen met eenzaamheid en verdriet.

Lees verder


woensdag 7 augustus 2024

Mag je een camera plaatsen op een graf?

Mag je een camera plaatsen op het graf van je dierbare? Die vraag werd onlangs gesteld aan mr. Van de Putten van de juridische rubriek op Uitvaart.nl. De vrager wil een camera plaatsen op het graf van moeder omdat er bloemen en planten verdwijnen.

Lees verder


woensdag 7 augustus 2024

Inzameling bidprentjes Oldenzaal

Oldenzaal start met het inzamelen van bidprentjes dankzij initiatiefnemer en oud-notaris Wim Gaalman. Hoewel de stad niet de eerste is die hiermee begint, benadrukt Gaalman in dagblad Tubantia het historische belang van bidprentjes.

Lees verder


dinsdag 6 augustus 2024

Toestemming grondeigenaar voor uitstrooien as

Nabestaanden kiezen er steeds vaker voor om de as van hun overleden dierbare uit te strooien op een mooi plekje in de natuur. Wat veel mensen echter niet weten is dat je (officieel) altijd toestemming moet vragen aan de eigenaar van de grond. Vaak is dat Staatsbosbeheer.

Lees verder


dinsdag 6 augustus 2024

Video: Kistenmaker Erik Jansen uit Maarssen vertelt over zijn vak

Na de dood van zijn vader kreeg Erik Jansen uit Maarssen een folder met grafkisten die hij 'oersaai' vond. Samen met zijn broer besloot hij daarom zelf een kist te maken. Inmiddels maakt Erik met collega Peter in hun meubelmakerij meerdere kisten per jaar. In deze komkommertijd bezocht RTV Utrecht Erik en Peter om te kijken hoe zij hun kisten maken.

Lees verder


vrijdag 2 augustus 2024

Nieuwe vacature: Directeur/bedrijfsleider Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (36 uur)

Kom leidinggeven aan een bijzonder team binnen Gemeente Amersfoort: het team van Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA). Ben jij dienstverlenend ingesteld, heb je oog voor je medewerkers en denk jij graag na over hoe het CBA zich verder kan ontwikkelen? Solliciteer dan naar de functie van directeur/bedrijfsleider.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder