Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Officiële start werkzaamheden aanleg natuurbegraafplaats Noorderbegraafplaats Hilversum

Woensdag 16 oktober 2024 om 17.30 uur!

dinsdag 8 oktober 2024

Uitvaartstichting Hilversum geeft het leven terug aan de Noorderbegraafplaats, die prachtige door Dudok ontworpen plek die leger en leger wordt en waar steeds meer ruimte komt voor deze nieuwe vorm van duurzaam begraven!

Op woensdag 16 oktober a.s. om 17.30 uur zal wethouder Floris Voorrink samen met een afvaardiging van het team Groen en Onderhoud van de Uitvaartstichting Hilversum de eerste spade in de grond steken en hiermee formeel het startsein geven voor de aanleg van een tweede natuurbegraafplaats in Hilversum.

Graag nodigen wij u uit, hierbij aanwezig te zijn. Met deze eerste spade in de grond, wordt de basis gelegd voor een prachtige natuurlijke begraafplaats, een nieuwe ‘groene long’ in Hilversum, waar het leven en de dood in een groene omgeving verenigd gaan worden. Prachtige nieuwe natuurgraven worden hier aangelegd, en de omgeving wordt door het planten van inheemse heesters en veel nieuwe bomen, geleidelijk aan veranderd tot een park, waar het fijn wandelen en samenkomen is. Hoe bijzonders als je straks ‘het graf van oma’ bezoekt en lekker kunt spelen in de natuur. De bijen, de vlinders, de vogels zullen hier aanwezig zijn. Een kleurenpracht schittert je tegemoet. En wie weet plaatsen we hier zelfs een schommel, zodat het bezoeken van een graf in de natuur, voor de kinderen ook ‘gewoon’ wordt.

Natuurbegraven is ‘in’, en op deze nieuwe natuurbegraafplaats wordt u begraven in de Loop Living Cocoon TM, ’s wereld eerste levende doodskist. Een prachtig product van champignonresten en hennepvezels, het lichaam wordt geplaatst op een bedje van mos, of een bedje van schapenwol.

Graag vieren wij dit heuglijke moment samen met u. Wilt u meer informatie, wilt u alvast een graf reserveren, wilt u met ons, onder het genot van een hapje en drankje en de heerlijke muziek van onze ‘huisgitarist’ Marcel Luntungan, hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via aanmelden@uitvaartstichtinghilversum.nl

Indien u vragen heeft, dan zal ik proberen deze terplekke voor u te beantwoorden.

Ik hoop u allen te mogen ontmoeten om samen met u deze eerste stap naar een mooie duurzame begraafplaats te zetten.

Anita van Loon

Directeur Uitvaartstichting Hilversum

Telefoon 035 621 09 60

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder