Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Gemeenteraad Maassluis akkoord met overname Crematorium De Dijk

donderdag 30 mei 2024

De Raad gaf gisteravond akkoord op de overdracht van crematorium De Dijk, het overnamebedrag en het aantrekken van nieuw personeel (2,5 FTE). Dat betekent dat de gemeente per 1 juni a.s. de boedel, de crematieoven en de dienstverlening overneemt van het crematorium. De huurders hebben hiervoor een compensatie gekregen. De gemeente had al de Aula onder haar hoede. Met het overnemen van de inboedel en de crematieoven is nu de gehele dienstverlening in handen van de gemeente.

Gewaardeerde functie

De gemeente liet eerder aan het crematorium weten dat het huurcontract per 30 april 2026 niet wordt verlengd. In de vervolggesprekken liet de huurder daarop weten eerder met de dienstverlening te willen stoppen. Sjef Evers, wethouder van o.a. begraafplaatsen en crematoria: “De crematiedienstverlening vervult voor de regionale inwoners een gewaardeerde functie en om die reden wil de gemeente de dienstverlening zelf voortzetten. Op deze manier blijft de mogelijkheid om gebruik te maken van deze bijzondere locatie, gelegen aan het Scheur.“

Voorbereidingen getroffen voor soepele overgang

De voorbereiding voor het overnemen van de crematie activiteiten is al in gang gezet, de gemeente verwacht dat de overgang soepel verloopt. De ingangsdatum is gekozen om zo op korte termijn de dienstverlening voort te zetten en omzet te kunnen maken.

Op 3 tot en met 5 juni worden een aantal werkzaamheden (o.a. schilderwerk, schoonmaken van het plafond) uitgevoerd die al gepland waren. Per 6 juni gaan medewerkers van de gemeente Maassluis de dienstverlening overnemen.

Print deze pagina