Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Anti-diefstal rolstoel begraafplaats Winterswijk

donderdag 8 augustus 2024

Foto: Wim Ruesink
De rolstoel bij de ingang van de Algemene begraafplaats in Winterswijk wordt nog wel eens gestolen of vernield. De gemeente besloot daarom om geen nieuwe meer terug te plaatsen, maar dankzij inzet van de vrijwilligers van de WUh, kunnen mensen die moeilijk ter been zijn toch weer gebruik maken van een rolstoel.

De lokale fietsenmaker die is aangesloten bij de WUh (organisatie voor en door Winterswijkers) heeft een speciale constructie gemaakt op een nieuwe rolstoel. Door deze constructie kan de rolstoel niet meer worden ingeklapt en is daardoor niet meer makkelijk mee te nemen in een auto. Deze unieke anti-diefstal rolstoel staat vanaf nu weer bij de ingang van de begraafplaats en is vrij voor eenieder die hem nodig heeft om bij het graf van een dierbare te komen.

Foto: Wim Ruesink

Doe altijd aangifte na grafroof

De gemeente Winterswijk roept burgers op om altijd aangifte te doen als er spullen zijn gestolen van een graf. Volgens de gemeente komt het regelmatig voor de er dingen worden gestolen op de algemene begraafplaats aan de Waliƫnsestraat.

Foto: Wim Ruesink

In een brief die bij de ingang van de begraafplaats hangt waarschuwt de gemeente nabestaanden. De gemeente legt ook uit zelf weinig te kunnen doen tegen diefstal omdat de begraafplaats openbaar toegankelijk moet blijven en het om een groot gebied gaat. De gemeente roept nabestaanden op om altijd aangifte te doen als er iets is gestolen. Op die manier kan de politie ermee aan de slag. Verder vraagt de gemeente ook een melding te sturen naar de beheerder van de begraafplaats, dat kan door te mailen naar: gemeente@winterswijk.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder