Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

VNG adviseert gemeenten om te kiezen voor natuurbegraven

dinsdag 16 juli 2024

De VNG, Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland presenteren deze een handreiking voor gemeenten over natuurbegraafplaatsen. Deze gids biedt een duidelijk stappenplan voor het opzetten van natuurbegraafplaatsen, van de ruimtelijke ontwikkelingsfase tot de uiteindelijke realisatie.

De handreiking, getiteld "Natuurbegraven: kansen voor gebiedsontwikkeling", laat zien hoe natuurbegraafplaatsen bijdragen aan natuurontwikkeling en het behalen van gemeentelijke duurzaamheids- en recreatiedoelstellingen. De groeiende behoefte aan natuurlijke rustplaatsen biedt gemeenten de kans om multifunctionele natuurgebieden te creƫren die biodiversiteit en recreatie bevorderen, zonder extra kosten voor onderhoud.

Het document geeft praktische tips en benadrukt het belang van participatie van omwonenden en stakeholders. Succesvolle voorbeelden, zoals Landgoed Mookerheide en het recreatiegebied in de Maashorst, illustreren de voordelen. Gemeenten worden uitgenodigd om contact op te nemen met Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland voor verdere informatie en ondersteuning. De contactgegevens staan vermeld in de handreiking, beschikbaar op de websites van de betrokken organisaties.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder