Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Eerste Resomatorium sluit zich aan bij de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC)

Historische mijlpaal

vrijdag 13 september 2024

Afgelopen dinsdag markeerde een historische dag voor de uitvaartbranche. Tijdens de Themamiddag van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC), waarbij circa 110 crematoria zijn aangesloten, werd een baanbrekende stap gezet: het eerste resomatorium ter wereld trad toe tot een brancheorganisatie voor crematoria. Erik van Zoest, pionier in de uitvaartsector, werd door vice-voorzitter Frank Franse geëerd met een oorkonde en verwelkomd als aspirant-lid van de LVC.

De statuten van de LVC zijn recentelijk aangepast om ook resomeren, de technische term voor Alkalyse Hydrolyse, op te nemen. Dit maakte de weg vrij voor de toetreding van het volledig op resomeren gerichte Uitvaartcentrum & Resomatorium 't Vijfde Seizoen te Ommeren. Het is wereldwijd uniek dat een resomatorium wordt toegelaten tot een brancheorganisatie zoals het LVC, aangezien resomatieovens doorgaans worden gecombineerd met crematieovens. Het LVC-R, zoals nu informeel genoemd, is daarmee de eerste vereniging die resomeren officieel vertegenwoordigt naast crematie.

Erik van Zoest, oprichter van ’t Vijfde Seizoen, reageerde verheugd: "Het is een eer om als eerste resomatorium ter wereld lid te worden van de LVC. Dit opent deuren voor verdere samenwerking en ontwikkeling binnen de branche, waarbij we de nadruk blijven leggen op het waardig en zorgvuldig verzorgen van de laatste wensen van mensen, of dat nu via resomeren of cremeren is."

De Landelijke Vereniging van Crematoria en haar leden kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en zien de toevoeging van resomeren als een waardevolle uitbreiding van de mogelijkheden binnen de uitvaartzorg.

Bekijk hier een interview met Erik van Zoest

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder