Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

62% van Europese consumenten maakt zich zorgen over online nalatenschap van overledenen

dinsdag 17 september 2024

Een recente studie van Kaspersky toont aan dat 62% van de Europese consumenten vreest dat de online identiteit van overledenen kwetsbaar is voor identiteitsdiefstal. Vaak is er na overlijden niemand die controleert wat er gebeurt met online geplaatste informatie. Ook blijkt 61% van de respondenten te geloven dat de digitale aanwezigheid van overledenen met behulp van AI kan worden gereconstrueerd, wat ethische vragen oproept. Slechts 31% van de ondervraagden vindt dit acceptabel.

Met de groeiende digitale voetafdrukken en het toenemende gebruik van sociale media (95% van de internetgebruikers is maandelijks actief), wordt het beheren van een digitale nalatenschap steeds belangrijker. 63% van de respondenten vindt dan ook dat iedereen met een online aanwezigheid in hun testament moet vastleggen wat er met hun digitale gegevens en accounts moet gebeuren.

Anna Larkina, webcontent analist bij Kaspersky, benadrukt: “Deze studie toont aan dat digitale nalatenschap een serieus punt van zorg is geworden. Proactieve maatregelen om de privacy van overledenen te beschermen zijn cruciaal.”

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder