Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

345 graven geruimd in Markelo

dinsdag 2 juli 2024

De Algemene Begraafplaats in Markelo raakt over een paar jaar vol. Daarom heeft de gemeente besloten om 345 graven te ruimen. Daarom gaat de gemeente oude graven, waar geen grafrechten meer voor worden betaald, leegmaken om ruimte te maken voor nieuwe graven.

De stoffelijke resten zullen of opnieuw begraven worden of in een verzamelgraf met herdenkingszuil geplaatst worden. Nabestaanden hebben de optie om de grafstenen mee te nemen; indien hier geen gebruik van wordt gemaakt, worden de stenen onleesbaar gemaakt en vernietigd.

Hoe kunnen nabestaanden reageren?

Nabestaanden van personen die op grafveld E begraven liggen, worden verzocht contact op te nemen met de gemeente. Dit kan via e-mail naar info@hofvantwente.nl of door te bellen met J. Vruwink, beheerder van de begraafplaats, op telefoonnummer 0547-85 85 85.

Planning

Deze week zal een aankondiging op het mededelingenbord van grafveld E geplaatst worden. Nabestaanden krijgen vervolgens 1,5 jaar de tijd om te reageren. Na deze periode kan het ruimen van de 345 graven beginnen en wordt het nieuwe grafveld aangelegd.

Print deze pagina