Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

schenking 1 week voor overlijden moeder

24 januari 2022

Vraag nummer: 64233

Geachte hr. v.d. Griend, Het is een bancaire volmacht van mijn moeder aan mijn zuster in 2016 verleend In de voorwaarden staat o.a. bij het kopje : einde volmacht, onder punt b. het verlies door ( een van) de volmachtgever(s) van zijn/haar (zelfstandige) bevoegdheid tot het verrichten van de (rechts)handeling(en) waarvoor hij/zij de volmacht heeft verleend.
Wat betekend dit. 1 week voor haar overlijden was zij niet meer in staat zelfstandig handelingen te verrichten.
graag uw antwoord hierop.

Antwoord:

Geachte heer,

Deze rubriek leent zich niet voor vaststellen van bevoegheid/onbevoegdheid. Zoals eerder aangegeven is het zaak goed te bekijken of (nog) wel sprake was van bevoegdheid bij het uitoefenen van de volmacht.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.