Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

plunderen van rekening van pleegmoeder

9 november 2014

Vraag nummer: 40550

schoonpleegzus heeft voorzorgvolmacht van pleegmoeder [ pleegmoeder heeft geen eigen kinderen ] pleegschoonzus doet haar eigen boodschappen ,verzekering eigen telefoonrekening autoverzekering enz [ auto staat nog op naam van schoonpleegmoeder ] wij doen de boodschappen voor schoonpleegmoeder , want zij is zelf dementerend , [ vorige pas is geblokeerd , er wel nieuwe pas met pincode ,mag niet gebruikt ,om narigheid te verkomen ] moeten dan lang op het geld van de boodschappen wachten . wat moeten wij nou doen .

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De inhoud van betreffende volmacht is van belang. Indien op grond van de volmacht ook over de bankrekening kan worden beschikt, dan lijkt het redelijk dat uitgaven ten behoeve van betreffende person ook worden vergoed. De afdwingbaarheid daarvan is wellicht een lastige zaak.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.