Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Moeder heeft kleindochter gemachtigd

3 maart 2014

Vraag nummer: 37543

Geachte heer

Mijn Moeder van 84 jaar heeft 5 jaar geleden mijn dochter van nu 34 gemachtigd om haar bank zaken te doen en ze heeft een pasje van mijn Moeder.Nu weten mijn broer en zus ineens dat zij nog 20,000 euro heeft (ze komen echt nooit bij mijn moeder alleen als ze jarig is )En nu wil mijn broer in eens de zaken gaan regelen,Met toestemming van mijn zus en zeggen ze dat een kleindochter niet gemachtigd kan worden .Mijn vraag is of dat zo is kan een kleindochter niet gemachtigd worden door haar oma om de zaken te regelen van mijn moeder

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik zou niet weten waarom geen sprake kan zijn van machtiging verlenen aan de kleindochter. Ik neem verder aan dat de bank één en ander bij het verlenen van de machtiging heeft gecontroleerd.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder