Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

inzage bankzaken en verkoop huis

5 april 2022

Vraag nummer: 64689

Goedemorgen,
Mijn broer heeft de machtiging om de financiën voor mijn moeder te doen. Gekregen toen mijn vader dement werd. Mijn moeder is nu opgenomen in een tehuis op de gesloten afdeling. Er is nog een broer en wij hebben geen inzage in de bankzaken. Voorheen deed hij jaarlijks de wettelijke schenking om de rekening niet te hoog te laten zijn. Nu wil hij wel schenken jaarlijks maar niet meer aan mij. Mij wilt hij geen geld meer schenken.
Mijn andere broer en ik hebben onze twijfels over het beheer van het vermogen van onze moeder. Hebben wij recht op inzagen? En kan hij zonder mijn instemming het huis van mijn moeder verkopen?
Ik hoor graag van u.

Groetjes,

Yvonne Kleinherenbrink


Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien er een volmacht/levenstestament is opgesteld, dan is in beginsel de inhoud van de volmacht doorslaggevend om vast te stellen wat wel en niet kan op basis van die volmacht. In beginsel zou ook, indien de volmacht niet juist wordt uitgevoerd, de rechter gevraagd kunnen worden voor bewind, maar dat terzijde.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.