Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

demente oom in buitenland

17 december 2019

Vraag nummer: 59525

ik heb een oom die in september op vakantie is gegaan in indonesia en opeens ernstig is gaan dementeren waardoor hij niets meer weet. Familie heeft gezorgd dat hij in een tehuis helemaal wordt verzorgd. Hier in amsterdam is nog wel een compleet appartement en alles aanwezig. Ik ben de enige die iets kan regelen. Wat moet er gebeuren om een volmacht te regelen zodat het huurappartement ontruimd en teruggeven kan worden en ik de administratie en bankzaken over kan nemen ? Hij is namelijk ook niet bij machte om in Indonesië iets te ondertekenen ofzo. Maar ik moet natuurlijk wel iets officieels hebben om zijn administratie af te handelen, hartelijk dank

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Indien uw oom zijn wil niet meer kan verklaren, kan hij ook geen volmacht afgeven. Dan zit er weinig anders op dan de rechter te vragen om bewind over zijn vermogen met benoeming van een bewindvoerder.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.