Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

bewindvoering

27 februari 2014

Vraag nummer: 37508

Geachte heer,

Mijn moeder is vorige week overleden en mijn vader is met de ziekte van Alzheimer opgenomen in een verpleeghuis.
Mijn moeder heeft in haar testament benoemd, dat drie kinderen de bewindvoering voor mijn vader op zich moeten gaan nemen.
Is dit voor de kinderen voldoende of moet er toch via de kantonrechter bewindvoering worden geregeld?
Is het altijd noodzakelijk om de bewindvoering te regelen of worden de kinderen automatisch bewindvoerder als één van de partners overlijdt?
Dank u wel.

Met vriendelijke groet,
Hannie van der Woude

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen testamantair bewind en meerderjarigen bewind op grond van een rechterlijke uitspraak. testamentair bewind betreft in beginsel alleen geerfd vermogen. Voor het Eigen vermogen is wellicht bewind via de rechter nog nodig.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.