Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

algehele volmacht en schenken

26 augustus 2013

Vraag nummer: 35398

Mijn moeder zit in een verpleegtehuis en is geestelijk niet wilsbekwaam.
Vader is in 2011 overleden.
Ik heb nog 1 broer.
Jaren geleden hebben mijn ouders mij een algehele volmacht gegeven.
Nu is mijn vraag of ik gerechtigd ben om via deze algehele volmacht een deel van mijn moeders vermogen aan mijn broer en mij te schenken (ivm de bijtelling voor de AWBZ). Aan mijn broer zal denk ik geen probleem zijn, maar mag ik ook aan mezelf schenken?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Dat hangt sterk af van de inhoud van de volmacht en mede van het antwoord op de vraag of er al een soort van 'schenkingstraditie' was. Ik raad u dus aan om de tekst van de volmacht goed door te nemen en desnoods even te laten controleren door uw notaris.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.