Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

welk recht?

11 december 2014

Vraag nummer: 40924

Ik woon 6 jaar in Italie, woon niet officieel samen met italiaanse partner en we hebben een zoon die hier geboren is. Ik heb geld in Nl op de bank en recht op pensioen en hier hebben we in Italie samen een huis. Wat is handig om te doen een testament op maken in Nl mbt nl erfrecht of in Italie of internationaal recht mbt tot onze bezittingen? Is het italiaanse erfrecht ook geldig in Nl? Stel dat ik er niet meer ben dan wil ik het makkelijk geregeld hebben dwz een testament in italiaans dus begrijpbaar voor de nabestaanden en niet te veel belasting haha. Bvd voor uitleg

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Naar ik begrepen hebt komt er op korte termijn nieuw international recht op dit gebied en zou het aan te bevelen zijn dit nieuwe recht af te wachten. In de tussentijd zou u alvast naar een notaris kunnen gaan voor advies ook over de vraag op welk moment het nieuwe recht in werking treedt.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.