Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wat zijn de vormvereisten voor een codicil?

2 november 2018

Vraag nummer: 56585

Er staat- dat een codicil geschreven moet zijn, maar als ik foto's van de voorwerpen maak - die ik aan mijn erfgenamen wil nalaten- met een getypte lijst erbij- er vanuit gaande dat zij zich zullen houden aan datgene wat ik wil- neem ik aan dat dit toch wel zo zou kunnen- ik ben namelijk gehandicapt én kan NIET schrijven - wel ondertekenen en paraferen- maar een lange lijst schrijven kan ik niet. Hoop van u te horen- heb geen partner meer- is overleden- en- ook geen kinderen - 9 vrienden- erven alles - testament - en bij wat ik net typte- wil ik specifiek aan hen iets nalaten- dus zeg maar een klok oid. Mijn tweelingbroer die GEEN erfgenaam is- krijgt via deze weg dan foto's en familieportretten terug. Hoop van u te mogen horen- zou anders niet weten hoe ik het moet doen- mijn 9 vrienden zijn al jarenlang een baken in mijn bestaan- mantelzorgers- en- vrienden van elkaar- allemaal goede inkomens- tesla rijders :) dus dat beetje geld via de notaris testament en de andere zaken hoop ik zo te kunnen doen. Fijn weekeinde alvast. Vriendelijke groeten Alexander

Antwoord:

Geachte heer,

U geeft aan dat u (ook) erfgenamen wenst aan te wijzen. Dat zal in een testament moeten en kan niet in een codicil, dus wellicht lost dat uw probleem op. De notaris die voor u het testament maakt, kan ook legaten opnemen en zo u wenst de benoeming van een executeur.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.