Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Ik ben wettelijk vertegenwoordiger van een vrouw die verstandelijk gehandicapt is

13 januari 2021

Vraag nummer: 62252

zij wil graag een testament maken? kan ik haar hierbij helpen en wat is de route? Ik ben geen bewindvoerder

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien iemand zijn wil (duidelijk) kan verklaren en niet handelingsonbekwaam is, kan in beginsel een testament maken. Zelfs personen die onder curatele zijn gesteld op andere gronden dan wegens lichamelijke of geestelijke toestand kunnen een testament maken. In dat laatste geval kan wel een testament worden gemaakt na toestemming van de rechter.

Indien een meerderjarig persoon verstandelijk gehandicapt is dan zal of sprake zijn van bewind of van curatele. Indien u wettelijk vertegenwoordiger bent, dan zal het één van beiden zijn neem ik aan.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.