Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Hoe de zorg voor een paard vastleggen.

5 maart 2017

Vraag nummer: 49939

Geachte Heer, Mevrouw,

Ik ben voor mijn cliënte informatie aan het inwinnen over nalatenschap. Mijn cliënte heeft een pony en als zij zou komen te overlijden, hoe kan zij ervoor zorgen dat haar pony goed achtergelaten wordt bij mensen?
Moet zij hiervoor iemand aanstellen en dit bij een notaris vastzetten of kan dit ook zonder een notaris en het alleen op papier te zetten met een handtekening?
Wat komt er allemaal bij kijken als je een dier wilt nalaten?

Met vriendelijke groeten en bedankt.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

In het zogenoemde levenstestament zou een volmacht kunnen worden afgegeven met het verzoek/de plicht om ook voor betreffend paard zorg te dragen met eventuele instructies erbij.
In een testament zou een last kunnen worden opgelegd aan een erfgenaam om de zorg voor het paard op zich te nemen, maar gezien het specifieke karakter van betreffende wens ik zou uw cliente van harte aanraden om daarover eens met haar notaris te overleggen. Tenslotte moet één en ander toch door een notaris worden opgesteld en vastgelegd.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.