Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

afhandelen zaken na overlijden

23 maart 2010

Vraag nummer: 13727 (oude nummer: 15544)

Ik ben mantelzorger voor mijn vriend.Hij is onlangs opgenomen in het ziekenhuis en het ziet er niet goed uit. We hebben al samen met de begrafenisondernemer besproken wat zijn wensen zijn voor de crematie. Maar wie handelt na zijn overlijden alle zaken verder af?
Ik ben geen executeur en er is geen testament.
Ik wil graag weten wat ik nog verder voor hem kan betekenen. Mag ik voor hem de lopende zaken afhandelen na zijn overlijden, zoals de huur opzeggen en zijn flat ruimen? Met zijn familie heeft hij al 30 jaar geen contact meer. Wie gaat anders eigenlijk deze zaken regelen. Kunt U mij hier enige duidelijkheid in geven.
Met vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het lijkt mij van harte aan te bevelen dat een notaris op korte termijn langs komt om te praten over een testament, waarin kan worden opgenomen wie de erfgenamen zijn en wie (eventueel) de executeur is. Meteen bellen naar een notaris in uw buurt, zou ik zeggen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder