Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verkoop woning ivm stiefkind

26 maart 2021

Vraag nummer: 62645

In navolging op mijn vorige vraag.
Wij hebben een eigen huis. Als moeder komt te overlijden erft stiefkind een deel van het huis. Zou ik get huis willen of moeten verkopen, dan zal ik stiefkind (5jr) toestemming moeten vragen. Aangezien hij minderjarig is, zal dit dus via zijn vader met gezag geregeld moeten worden. Aangezien de verhoudingen tussen vader en mij zeer slecht zijn, voorzie ik grote problemen met hem, mocht het ooit zover komen.
Nu lees ik wel overal dat het verkopen zonder toestemming in bepaalde situaties wel mogelijk is. Maar in welke situaties dat zou gelden kan ik dan weer nit terug vinden. Kunnen jullie hier meer duidelijkheid over scheppen?

Antwoord:

Geachte heer,

Zoals in mijn vorige vraag: bespreek het met uw notaris. Kinderen krijgen namelijk doorgaans indien 1 van de partners nog leeft een zeer beperkt opeisbare vordering in geld op de langstlevende partner, die dan enig eigenaar wordt. Toestemming speelt dan niet.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.