Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

onterven van stiefdochter

2 augustus 2003

Vraag nummer: 7959 (oude nummer: 2876)

geachte heer van Griend,

Mijn moeder is overleden en er is een testement waarin de langslevende (de stiefvader) alles zou erven. Na de dood van de langslevende (nu de stiefvader) zou de enige dochter alles vererven.
De stiefvader wil nu de dochter geheel onterven en een nieuwe erfgename toewijzen. Is dat met de nieuwe wet mogelijk?


met vriendelijke groeten,
Josje

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja hoor, geen probleem. Uiteraard hebben onterfde kinderen wel recht op hun minimale erfdeel (legitieme portie), maar dat is ook alles. Dit minimale erfdeel is een deel in geld, dus niet in goederen. Een kind wordt door het inroepen van zijn rechten dus niet mede-erfgenaam en niet mede-eigenaar. Slechts krijgt het kind een (verlaagde) aanspraak op geld.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder