Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

erfenis buitenechtelijk kind

29 april 2009

Vraag nummer: 12611 (oude nummer: 12890)

Mijn echtgenoot en ikzelf leven sinds 8 maanden officieel gescheiden.
Intussen is de vrouw waarmee hij samenwoont bevallen van een kind dat door hem erkend is. Mijn echtegenoot en ikzelf hebben samen een 16 jarige zoon die bij mij samenwoont. Mijn man en ik zijn dus eigenlijk nog niet uit het echt gescheiden. Mijn vraag is nu, kan dit buitenechtelijk kind ook van mijn erven of is dit enkel van het gedeelte van mijn echtgenoot.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien er al rechtsgeldig is erkend (hoofdregel is namelijk dat een gehuwde man niet mag erkennen) dat is er een familierechtelijke betrekking tussen de man en het kind. Wat het erfrecht betreft worden de kinderen tov hun vader geheel gelijk behandeld. Volgens de wet zal het kind niet van u erven, maar ik raad u van harte aan langs een notaris te gaan voor het opstellen van een testament!!! Op dit moment kan de wettelijke regeling voor u wel eens (zeer) ongewenst zijn.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder