Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

dochter buitensluiten?

9 november 2015

Vraag nummer: 44178

Geachte heer,

Mijn oud tante heeft een dochter maar hier geen contact meer mee. En dat wil ze ook zo houden. Ook bij de uitvaart wil ze haar er niet bij hebben.
Ze ziet het liefste dat iemand met wie ze nu contact heeft het regelt en ook mocht er nog wat over zijn, dat mag ontvangen.
Als nichtje heb ik aangeboden om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn en als alles uit eigen vermogen en uitvaartverzekering gedekt is, om dan wel de verantwoording te nemen.
Waar moet ik op letten, wat zijn de mogelijkheden en gevolgen?

Hoogachtend,
Een nichtje

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw tante moet toch gewoon even langs een notaris om één en ander te bespreken. Op zich is het mogelijk in een testament iemand anders dan je eigen kind aan te wijzen als erfgenaam, hoewel een Eigen kind bij onterving wel aanspraak kan maken op de legitieme vordering. Die erfgenaam zou dan ook aangewezen kunnen worden als executeur en verzorger van de uitvaart. Naar mijn weten kan ook in een testament bepaald worden dat het pas geopend mag worden na de uitvaart (met een maximum van 5 dagen)

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.