Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

bewijs van erfrecht

24 maart 2009

Vraag nummer: 12506 (oude nummer: 12621)

Wij zijn met 4 zussen en een van de zussen heeft aangegeven, dat als mijn steeds meer dementerende moeder overlijdt het bewijs van erfrecht niet zal tekenen. Zij leeft al een aantal jaren in onmin met de andere zussen. Heeft dit bepaalde consequenties wat betreft het banksaldo van mijn moeder.Zo ja hoe moeten wij nu of na het overlijden van onze moeder handelen. Een van de zussen is op dit moment de gevolmachtigde voor de bank.

graag uw antwoord cq. advies.
u bij voorbaat dankend en vriendelijk groetend,
L. Berden

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Vreemd dat daar nu al op wordt vooruitgelopen. Betekent het dat de ene zus geen erfgenaam wil zijn? Indien u moeder het nog kan (dat kan ik niet beoordelen, maar de kans is misschien klein), zou zij in verband daarmee een testament kunnen maken.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.