Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

overdrachtsbelasting bij koop huis mede-eigenaar

29 oktober 2006

Vraag nummer: 10578 (oude nummer: 8425)

Geachte notaris,

Mijn vrouw en ik gaan scheiden. We zijn buiten iedere gemeenschap van goederen gehuwd. Alleen ons woonhuis is gemeenschappelijk eigendom. Als mijn vrouw mij of ik mijn vrouw zou willen uitkopen, is zij of ben ik dan nog overdrachtsbelasting verschuldigd?

Antwoord:

Geachte heer,

Over het algemeen niet. Doorgaans is bij scheiding of geen ovetrdrachtsbelasting verschuldigd óf een vrijstelling van toepassing. U moet toch naar een notaris voor de verdeling dus vraag dit ook nog even voor de volledigheid na.

Indien u gezamenlijk kinderen hebt, is een testament wel aan te bevelen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.