kind eerder huwelijk man.
3 juli 2008
Vraag nummer: 11863 (oude nummer: 10998)
Mijn man heeft uit een eerder huwelijk een kind.
Ik heb altijd gewerkt en heb een eigen spaarrekening en een betaalrekening. dat is al 35 jaar en nu nog steeds. 3 jaar geleden heb ik van de betaalrekening een en/of rekening gemaakt maar daar wordt alleen mijn salaris opgestort. ik ben meer malen bij de bank geweest en heb te kennen gegeven dat als ik kom te overlijden het geld alleen mijn man toe komt en mijn eigen 2 kinderen uit ons gezamenlijke huwelijk. De bank zegt dat dat niet geregeld kan worden via hun Bank.
En dat ze gewoon meedeelt als me man eerder komt te overlijden. we hebben een testament voor de langst levende zins 1985 moet ik die dan laten veranderen?
vr. groet P. Vink
Antwoord:
Geachte mevrouw,
Langstlevende testament in de zin van een ouderlijke boedelverdeling houdt in dat de langstlevende enig eigenaar wordt hoewel de kinderen tezamen met de langstlevende de erfgenamen zijn. Bij overlijden van mijnheer zal dus zijn voorkind mede erfgenaam zijn (tenzij het testament anders bepaalt).
Van belang is verder of u wel of niet bent gehuwd in gemeenschap van goederen. Via de gemeenschap van goederen is de eigen spaarrekening dus al voor de helft van mijnheer.
Ik zou zeggen: op naar de notaris voor advies en informatie.