Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

is na huwelijk een testamenet nog nodig

28 februari 2007

Vraag nummer: 10915 (oude nummer: 8945)

geachte heer/ mevr
mijn vriend en ik willen gaan trouwen wij hebben allebij al een relatie achter de rug hij heeft daaruit 2 kinderen en ik heb ook 2 kinderen als we getouwd zijn en stel er komt 1 te overlijkden kan 1 van de kinderen dan meteen het kinds deel op ijzen of kan dit pas als de andere (stief)ouder ook is overleden.en krijgen alle 4 kinderen dan een gelijk deel. a.p

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Hoewel de wet het opzich nadat u getrouwd bent goed regelt ter bescherming van de langstlevende (waarbij trouwens alleen eigen kinderen erven) raad ik u toch aan om eens langs een notaris te gaan voor advies. Er zijn namelijk nog heel veel zake die de wet niet regelt, dan wel die u ongetwijfeld anders wil regelen dan de wet.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.