Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

erven

8 september 2011

Vraag nummer: 25948

wordt mijn partner waar mee ik een geregistreerd partnerschap aanga,
stiefmoeder van mijn kinderen ? en wat gebeurd er met de nalatenschap als ik als eerste overlijd en vervolgens mijn partner
wij kiezen voor partnerschapsvoorwaarden blijft het vermogen na mijn overlijden gescheiden of valt het in de gemeenschap en erft mijn partner alles min de kindsdelen mijn partner heeft geen kinderen wie erft er bij haar overlijden m. vr. gr. F.M.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Heel in het algemeen gezegd zullen de partnerschaps voorwaarden bepalen' wat tot de nalatenschap behoort (althans doorvoor regels geven) en het testament bepaalt vervolgens wie het krijgt.

Met de notaris die samen met u de voorwaarden opstelt moet u dus heel erg goed uw wensen ten aanzien van uw testament bespreken, zodat één en ander wel op elkaar aansluit.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.