Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

successierecht bij vermogen

29 oktober 2006

Vraag nummer: 10577 (oude nummer: 8424)

mijn schoonvader is in juni weduwenaar geworden hij heeft een eigen huis met een waarde van 350000 euro alles stond op de langstlevende moet hij nu iets gaan betalen aan de belasting verder heeft hij twee kinderen en een kleine spaarrekenig
ik hoop dat u mij antwoord kunt geven

m.v.g. Jack

Antwoord:

Geachte heer,

Specifiek kan ik u geen antwoord geven, wel algemeen: als er sprake is van een langstlevende testament/wettelijke verdeling en de kinderen erven mee, dan schiet over het algemeen de langstlevende de successiebelasting van de kinderen voor. De langstlevende zelf heeft een vrijstelling van dik 500.000,00 (minus pensioenen) en de kinderen betalen over het algemeen vanaf 0.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.