Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erven van huis van moeder

11 september 2011

Vraag nummer: 25983

Onze moeder heeft na het overlijden van onze vader het huis waarin wij wonen gekocht.
Wij zijn twee ongehuwde broers en wonen nog steeds bij moeder thuis. Ja, dat bestaat ook nog steeds. Wij dragen bij in onderhoud van de woning en zorgen voor moeder. Jaren geleden hebben wij alle drie een testament laten opmaken. Er was toen sprake dat wij bij overlijden van moeder geen successierechten over het huis hoefden te betalen. Is dit nog steeds het geval ?

Antwoord:

Geachte heer,

Dat kan ik onmogelijk zo vanaf deze plaats in het algemeen beoordelen. Indien het huis van moeder was, valt dat huis ook in haar nalatenschap, dus mij lijkt in beginsel belast met erfbelasting. Het kan zijn dat de kindsdelen als verminderingspost opgevoerd kunnen worden en/of er een speciale vrijstelling is, maar ik raad u aan langs uw notaris te gaan om één en ander te bespreken.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.