Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Brief belasting ivm erfenis

16 maart 2021

Vraag nummer: 62592

Beste,

Mijn moeder heeft een brief van de belasting gehad omtrent een erfenis aangifte van haar overleden zus. in de aangifte staat dat zij de andere broers en zussen moet informeren over de evt aangifte. Echter heeft mijn moeder geen enkel contact meer met deze broers en zussen. ook is het haar onbekend wie de belasting dienst heeft geïnformeerd dat zij blijkbaar erfgenaam is? welke instantie moet zij benaderen om achter de erfenis te komen? Groet Barry

Antwoord:

Geachte heer,

Het beste is even de belastingdienst te bellen wat wordt bedoeld met deze opmerking en waarom deze aangifte aan uw moeder wordt gestuurd. Het kan zijn dat uw moeder als executeur is aangewezen en uit dien hoofde erfgenamen op de hoogte moet stellen en ook de aangifte erfbelasting moet doen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.