Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

afhandelen erfenis

21 maart 2021

Vraag nummer: 62606

Geachte heer,
in 2002 is mijn vader gestorven en had ik recht op een kindsdeel van € 48.706,00. Dit kindsdeel heb ik destijds niet opgeeist. Mijn moeder heeft de aangifte van de successierechten bewaard tot haar dood vorig jaar.
Ik ben nu bezig de erfenis voor de belastingdienst af te handelen.

Ik heb een F formulier dat ik in moet vullen. Waar moet ik de vordering op mijn moeder vermelden en heb ik nog recht op rente over dit bedrag?

Ik hoor graag van u.
Groet,
Heleen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Indien sprake was van een testament dat overeenkomt van de huidige wettelijke verdeling en u op grond daarvan een vordering op uw moeder hebt gekregen, dan is deze vordering een schuld van uw moeder aan u. Deze kunt u opnemen van passiva. In het testament van uw vader zou ook nog opgenomen kunnen/moeten zijn of de vordering wel of niet een rente draagt.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.