Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

verkoop kindsdeel aan broer

11 mei 2009

Vraag nummer: 12644 (oude nummer: 12975)

3 kinderen:kopen huis van ouders,zij blijven in het huis wonen en huren van de kinderen.Nu kreeg ik een voorstel van mijn broer om mijn kindsdeel aan hem te verkopen en hij betaald mijn gedeelte aan mij uit.De vraag is:kan dit en hoe gaat het dan met de belasting (ik krijg dan een grote som ineens)Val ik dan onder het hoge tarief.Mijn ouders zijn 80 jaar en is het verstandiger om deze transactie niet te doen gezien hun leeftijd?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is vanaf deze plaats niet goed mogelijk in te schatten wat 'gunstiger'is. Op zich kan een aandeel vervreemd worden. De anderen en de (eventuele) hypotheekhouder (banken) moeten wel hun medewerking verlenen. Het is dus een heel 'gedoe' maar het kan in beginsel wel. Aandachtspunt is (mogelijke) consequenties overdrachtsbelasting. Schenking is het niet indien het een zakelijke transactie is.

Ik zou maar eens samen langs een notaris gaan voor advies.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.