Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Schenking met uitstel

19 augustus 2014

Vraag nummer: 39434

Een korte vraag; De woning van mijn ouders mag en kan ik kopen. Echter wil ik eerst mijn huidige woning verkopen.

Om gebruik te maken van de 100.000 euro vrijstelling; moet ik dan feitelijk ook nog dit jaar hun woning kopen, of is nu schenken op papier en na 2014 kopen ook mogelijk om toch gebruik te maken van de belasting-vrijstelling die dit jaar geld tot 100.000 euro ?

Antwoord:

Geachte heer,

Naar mijn weten is het niet mogelijk om dat te doen na 1 januari 2015. Vraagt u het voor de zekerheid na bij de belastingdienst, maar naar ik begrepen heb moet de schenking dit jaar gebeurd zijn (en aangegeven) en wel ten behoove van de eigen woning en dat is de schenking op papier niet. Indien u nu een eigenwoningschuld hebt, zou daar door middel van de schenking op afgelost kunnen worden, maar dat is mogelijk een ander verhaal voor u.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.