Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

huis verkoop aan een van de kideren

27 september 2012

Vraag nummer: 32020

wij willen ons huis verkopen aan een van de kinderen,hij is gescheiden maar heeft wel een zoon,wat gebeurt er na overlijden van miij zoon met dit huis,kan hij in een testament op nemen dat mij ander klein kind meden erfgenamen word van dit huis,,gr leo

Antwoord:

Geachte heer,

De zoon die het huis koopt en eigenaar daarvan wordt, kan inderdaad bepalen via een legaat dat betreffend huis ten goede komt aan zijn broer, maar de vraag is of die route vanwege fiscale consequenties en de legitieme portie 'verstandig' is. Een voorkeursrecht tot koop zou ook een te bespreken optie zijn.
Hoe dan ook, raad ik u van harte aan te overleggen met uw notaris, want de overdracht heeft vele haken en ogen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.