Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Geërfd huis zonder hypotheek overkopen van ouders

13 juni 2015

Vraag nummer: 42615

Mijn vader heeft onlangs een huis geërfd waar geen hypotheek meer op rust. Ik (zoon) zou het graag willen kopen maar wat is hiervoor de beste optie en waar moeten we rekening mee houden.

Mijn vader wil investeringen doen om het huis te moderniseren en met mij een huur/koop overeenkomst sluiten zodat ik het over een aantal jaar voordeliger kan kopen Is het ook mogelijk dat ik het koop en dat mijn vader alsnog de investeringen doet en dat ik deze privé aan hem terugbetaal?

Antwoord:

Geachte heer,

Er zijn vele wegen die 'naar Rome' leiden, dus ik raad u en uw vader van harte aan eerst eens met een notaris te gaan praten om die mogelijkheden samen door te nemen. Misschien een idee om over te dragen en een (gedeelte van-) de koopsom schuldig te erkennen en later te betalen.

Overigens zouden investeringen door uw vader gedaan aan de woning juist leiden tot een hogere waarde en koopsom voor u in beginsel, maar dat terzijde.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.