Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verdeling erfenis half-neven

13 mei 2021

Vraag nummer: 62955

Een neef van mijn moeder is ongehuwd en kinderloos overleden. Zijn ouders zijn ook overleden en er waren geen broers en zussen. En er is geen testament.
De gemeenschappelijke opa van mijn moeder en de neef was 2 keer getrouwd en had kinderen uit beide huwelijken.
De erfenis van de neef wordt dus verdeeld over de kinderen van de broers/zussen, van half-broers/zussen en van de opa. (dus volle en half-neven/nichten)
Wordt de erfenis gelijk verdeeld onder de half en volle neven/nichten of hebben de volle neven/nichten recht op een groter deel?

Antwoord:

Geachte heer,

Het spijt me, maar daarmee kan ik u vanaf deze plaats niet helpen. Er zou extra onderzoek gedaan moeten worden naar de erfgenamen en betreffende delen van de erfgenamen. Indien er een verklaring van erfrecht wordt opgesteld, dan zal betreffende notaris dit onderzoek verrichten overigens.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.