Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kindsdeel/Stiefmoeder

22 februari 2007

Vraag nummer: 10897 (oude nummer: 8908)

Geachte heer/mevrouw,

2,5 jaar geleden is mijn vader overleden, er is geen testament maar mijn stiefmoeder, ik, mijn zusje en twee halfzusjes (dochters van stiefmoeder en mijn vader)zijn alle 5 genoemd in de verklaring van erfrecht. Nu wil mijn stiefmoeder het hypotheekvrije huis, waar de erfenis in zit, verkopen en met haar nieuwe vriend gaan samenwonen in een nieuw huis. Kunnen wij als (stief)kinderen ons kindsdeel opeisen? Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als er geen testament was en uw vader na 1 januari 2003 is overleden, dan is de echtgenote van uw vader enig eigenaar geworden en kan ook alles doen en laten wat zij wil.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.