Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

erven van nicht bij kloving ,

7 februari 2007

Vraag nummer: 10860 (oude nummer: 8824)

Geachte heer notaris
mijn nicht is overleden ,heeft geen broers nog zus,niet gehuwd,haar ma leeft nog ,beiden hebben geen testament,nicht bezit stuk bouwgrond 100°eigendom +woning voor 5°eigendom,alsook 2°woonst;ook voor 100° eigendom,raadsman bankier zegd dat hier het systeem van KLOVING.van toepassing is,ttz de helft voor haar moeder,andere helft ,voor erfgenamen,van vaders kant,en 45°VOOR DE STAAT?; nu mijn vraag. kan dit niet omzeild worden,kan moeder niet alles erven? en wat gebeurt er als we van de domme gebaren? kan het geld later nog opgeeist worden? dank op voorhand,een vriend ,antoine

Antwoord:

Geachte heer,

Naar Nederlands recht is er naar mijn weten geen sprake van kloving en zal de moeder de enig erfgename zijn. Ik raad moeder wel aan een testament te maken.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.