Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

verkoop ouderlijke woning door bewindvoerder.

29 oktober 2016

Vraag nummer: 47974

Onze moeder is zwaar dement en woon in een verzorgingshuis. Het ouderlijk huis staat nu 2 jaar leeg. De bewindvoerder heeft van de rechter toestemming gekregen het huis te verkopen. In het testament is moeder 50 % eigenaar en 5 kinderen allemaal 10 %. Moeder heeft dus het vruchtgebruik van de woning. Mag dit zo verkocht worden door de bewindvoerder of hebben wij daar ook nog iets in te zeggen? De bewindvoerder was niet op de hoogte van het testament, hoewel ik dat 3 maanden geleden al herhaaldelijk gemaild heb.

Antwoord:

Geachte heer,

Het is zoals u aangeeft: het testament/de bepalingen waaronder het vruchtgebruik is gevestigd geven aan of de vruchtgebruiker wel of niet zelfstandig bevoegd is tot vervreemding. Los van de toestemming van de rechter is dus inderdaad ook de vraag of medewerking van de bloot-eigenaren nodig is van belang. Vanaf deze plaats kan ik dat niet beoordelen. Misschien goed om met het testament langs een notaris te gaan voor nader advies.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.