Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Testament

9 maart 2021

Vraag nummer: 62543

Hallo,
Mijn zusje en ik staan in het testament van onze oom. Maar omdat mijn oom en tante zijn gescheiden en er in het testament staat voor het geval dat ik tegelijk of na mijn echtgenoot overlijd benoem ik tot mijn erfgenamen..
Nu zegt de notaris dat het niet duidelijk is wie erfgenaam is en zegt dan moet je maar naar een advocaat. Dat kan toch niet zomaar?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is in beginsel het oordeel van de notaris. Mogelijk is het een kwestie van uitleg van het testament, dat kan ik niet beoordelen. Volgens de wet dient bij uitleg van een testament te worden gelet op de omstandigheden waaronder de uiterste is gemaakt en de verhoudingen die de uiterste wil kennelijk wenst te regelen. Het kan inderdaad zijn dat een rechter gevraagd wordt/moet worden om de uitleg van het testament nader in te vullen.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.