Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

legaat vruchtgebruik

9 augustus 2007

Vraag nummer: 11193 (oude nummer: 9534)

mijn vader heeft 20 jaar geleden een testament op laten maken. na zijn overlijden lzien wie in het kopie de volgende zaken staan:
A:Hij legateerd aan zijn partner alle goederen en rechten die tot zijn nalatenschap horen. Onder de verplichting dat zij de waarde daarvan inbrengt in zijn nalatenschap.
B; Hij legateerd haar het vruchtgebruik over alle contanten en vorderingen, waartoe mede behoort de vordering op zijn genoemde partner wegens haar verplichting tot inbreng in het nalatenschap tengevolge onder A geschreven

Voorts zijn de kinderen(waarvan ik 1 ben) uit zijn 1e huwelijk erfgenaam ter grootte van hun legitieme portie Het restant gaat voor gelijke delen naar zijn partner en hun gezamelijk kind
C: Zij is als vruchtgebruikster vrijgesteld van de verplichting tot stellen van zekerheid
Betekend dit nu dat wij pas iets krijgen als zijn partner overlijd. En kan zij alles opmaken?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is testament geeft een aantal mogelijkheden dus het hangt ervan af welke mogelijkheid gekozen wordt. Het vruchtgebruik moet wel nog gevestigd worden. Er zal dus nog een akte door een notaris opgesteld moeten worden. Veel hangt er ook vanaf wat de bevoegdheden van de vruchtgebruiker zijn.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.