Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verdeling geld.

30 mei 2013

Vraag nummer: 34735

Geachte mevr/Heer, Mijn vader is 25-03-2013 overleden.Alles is geregeld behalve de verdeling van het geld.Om dit zo goed mogelijk te doen willen wij weten hoe dit wettelijk moet. De verdeling moet tussen mijzelf(kind) en de twee kinderen van mijn overleden zus.Verder zijn er geen erfgenamen,er is geen testament en geen ander schriftelijke verklaring. Het geld bedrag is gering en is onder de drempel van erfbelasting. Bijvoorbaat dank voor uw antwoord. M.vr.gr. A.vd.Wel

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Indien er twee wettelijke gelijke erfgenamen zijn, dan krijgt ieder in beginsel de helft. Is er sprake van plaatsvervulling door eerder overlijden, dan zal die ene helft weer verdeeld worden over de personen die de plaats innemen en wel ieder voor een gelijk deel (van deze helft). Dat zou bij twee (klein)kinderen betekenen dat ieder een kwart krijgt in dat geval.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.