Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

vader wil kindsdeel moeder afkopen

21 november 2010

Vraag nummer: 13999 (oude nummer: 16204)

Geachte heer, mevrouw,

Mijn moeder is 3 jaar geleden overleden en omdat mijn vader hertrouwd is kregen wij van de notaris een afrekening van ons kindsdeel van moeder. Dat is een bedrag van EUR 25.000,- wat opeisbaar is als mijn vader overlijdt.Omdat mijn vader zijn huidige vrouw hier niet mee wil opzadelen wil hij mijn broer en mij nu afkopen door ons EUR 5000,- te geven als wij afzien van die EUR 25.000,- Mag dit????? Het voelt voor ons in ieder geval niet goed!

Dank alvast!

Vriendelijke groet,

Raymond van Egmond

Antwoord:

Geachte heer,

Het mag op zich wel als iedereen er mee eens is, maar de fiscus zal in ieder geval ook wel iets te zeggen hebben (in de vorm van schenkbelasting). Het is dsu zeer de vraag of het aan te bevelen is. Ik raad u aan eens met betreffende notaris te overleggen.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.