Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

rente over erfdeel vader

12 maart 2010

Vraag nummer: 13662 (oude nummer: 15423)

Op 11-1-2005 is mijn vader overleden en deze had een ouderlijke boedelverdeling gemaakt; er is een verklaring van erfrecht opgesteld en die is ingeschreven bij het kadaster zodat mjn moeder volledig eigenaar werd van de woning; verder is er niets gebeurd; de erfdelen zijn destijds dus niet vastgesteld; nu is moeder op 15-6-2009 overleden en heb ik de succ aangifte ingevuld; helaas heb ik de schuld van moeder aan de kinderen niet gemeld en kan ik dit via een bezwaaschrift alsnog doen; ik heb hierover contact met de afd.successie gehad; mijn vraag is nu deze: in het testament staat 5% rente over de schuldig gebleven erfdelen; alleen is nu de vraag: moet ik rente over rente berekenen;

ik ben zeer benieuwd naar uw antwoord,

hoogachtend,
N. Berwers-Otting, Delft

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Als het goed is staat dat in het testament ook omschreven. Mocht u er niet uitkomen, is het wellicht een idee om even langs uw notaris te gaan voor uitleg.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.