Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

recht op kindsdeel na overlijden gescheiden vader

20 februari 2006

Vraag nummer: 10084 (oude nummer: 7545)

Vader is tien jaar geleden gescheiden en woont samen met vriendin (met samenlevingscontract). Zijn twee zoons hebben sporadisch contact met hem. Hij heeft gezegd dat er een testament is.
Vorige week is hij overleden. Zijn vriendin zegt nu dat er voor ons niets te verdelen is. Hoe kunnen wij het testament ter inzage krijgen? Hoe weten we bij welke notaris het is vastgelegd.?Hebben we niet minimaal recht op een nu opeisbaar kindsdeel van de nalatenschap?

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Gewoon even langs een notaris gaan om uit te zoeken of er al een boedelnotaris is en zo niet, de notaris vragen om te controleren of er een testament is, eventueel dit testament opvragen en verder informatie te geven wie nu eigenlijk erfgenaam is.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.