Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Opeisen van kindsdeel

13 mei 2007

Vraag nummer: 11026 (oude nummer: 9202)

Mijn vader is in 1999 overleden. Ik heb twee zussen. Mijn moeder is sinds vorig jaar een geregistreerd partnerschap aangegaan met een weduwnaar die twee dochters heeft. Onze moeder heeft samen met hem een huis gekocht en haar eigen huis (en dat van mijn vader) staat te koop.Nu wil ik samen met één van mijn zussen ons kindsdeel opeisen. Wij weten alleen niet hoe onze moeder alles heeft beschreven. Hoe komen wij hierachter, wanneer zij het ons niet wil zeggen en hoe kunnen wij ons kindsdeel opeisen?
Alvast bedankt.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Of er sprake is van een opeisbaar kindsdeel moet u kijken in het testament van uw vader. Indien u die niet van uw moeder krijgt (vreemd) dan zou ik deze opvragen via en bij een notaris. Is er geen testament, dan bent u mede-eigenaar en zal u moeten meewerken aan de verkoop.

Print deze pagina

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.